fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Lista e veprave + Analizat, Provimi i detyruar i Letërsisë | Matura Shtetërore 2019

Lista e veprave 2018 Lista e veprave 2019. Ministria e Arsimit ka miratuar listën e veprave letrare të cilat mund të jenë pjesë e provimit të detyruar të “Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe” për Maturën e vitit 2019. Më poshtë janë listuar të gjitha veprat letrare sëbashku me analizat përkatëse. Mjafton të klikoni mbi një analizë dhe do të drejtoheni menjëherë në analizën qe kemi përgatitur për cdo vepër.

 

*Udhëzime:

1) Gjithmonë në teste ka të paktën një ushtrim në të cilin kërkojnë shpjegimin ose/dhe identifikimin e figurave stilistike. Për tu njohur me to, klikoni këtu “Figurat Stilistike – Lloji dhe Shpjegimet e tyre
2) Për të bërë një përgatitje sa më të mirë, këshillohet të zhvilloni provimet të cilat kanë rënë ndër vite. Për ti shkarkuar ose zhvilluar online klikoni këtu: Provimet e detyruara të “Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë” ndër vite – Matura Shtetërore.

Pjesa e letërsisë zë 40% të testit dhe të vlerësimit të tij.

DRAMË

Eskili “Prometeu i mbërthyer”  Analiza e veprës:  “Prometeu”
Shekspir “Hamleti”  Analiza e veprës: “Hamleti”
Gëte “Fausti”  Analiza e veprës: “Fausti”

 

PROZË

Balzak “Xha Gorio”  Analiza e veprës: “Xha Gorio”
Hygo “Katedralja e Parisit”  Analiza e veprës: “Katedralja e Parisit”
Dritëro Agolli: “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”  Analiza e veprës: ‘Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo’
Migjeni “Novelat e qytetit të veriut”  Analiza do të jetë online së shpejti
Kadare “Pallati i Ëndrrave”  Analiza e veprës “Pallati i Ëndrrave”
Kamy “I huaji”  Analiza e veprës: “I huaji”

POEZI

Homeri “Iliada”  Analiza e veprës: “Iliada”
Dante Aligeri “Ferri”  Analiza e veprës: “Ferri” 
Naim Frashëri “Lulet e verës”  Analiza e veprës: Naim Frashëri “Lulet e verës”
De Rada “Këngët e Milosaos”  Analiza e veprës: “Këngët e Milosaos”
Lasgush Poradeci: “Ylli i zemrës”  Analiza do të jetë online së shpejti
Migjeni “Vargjet e lira”  Analiza e veprës: “Vargjet e lira”

 

Vleresimi

User Rating: 4.43 ( 62 votes)

Shihni dhe

provimet gjuhë shqipe dhe letërsi ndër vite

Provimet “Gjuhë Shqipe dhe Letërsi” ndër vite + Teste Online | Matura Shtetërore

Në këtë faqe do të gjeni provimet e detyruara “Gjuhë Shqipe dhe Letërsi” ndër vite …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)