fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Puna

N

ËSE KËRKONI NJË AUTOR TË CAKTUAR, THJESHT MBANI SHTYPUR NË TASTIERËN TUAJ BUTONIN CTRL dhe NJËKOHËSISHT OSE NËSE JENI ME CELULAR KLIKONI NE BROWSERIN TUAJ FIND IN PAGE . MË PAS SHKRUANI EMRIN E AUTORIT.

#1. Ai nga i cili nga fëmijëria e di se puna është kusht i jetës, që e kupton vetë se buka nxirret me djersën e ballit, ai është i gatshëm për heroizëm, sepse në ditën dhe në orën që duhet, ai ka vullnet, guxim dhe forcë. – Jules Verne

#2. Ai që bën planin e punës që do të kryejë, ka një veti që e nxjerr përtej edhe në çastet e vështira të jetës. – Viktor Hygo

#3. Ai që dëshiron të hajë arrën, duhet të thyejë më parë lëvozhgën. – Plutarku

#4. Ai që nuk punon, nuk ekziston. – Thënie Anonime

#5. Ai që rron vetëm me shpresë, nga uria vdes. – Thënie Turke

#6. Askush nuk ka të drejtë të më mësojë si do të jem i lumtur. – Immanuel Kant

#7. Asnjë bletë punëtore nuk rri të dëgjojë këshillat praktike të një tartabiqi. – E. Haberd

#8. Ata që përpiqen të bëjnë diçka dhe humbasin, janë më të mirë se ata që rastisin të bëjnë diçka pa u munduar tare. – Mark Tëain

#9. Atij puna s’i ka duk
Që e bën për me u duk. – Naim Frashëri

#10. Bëhu më mirë murator nëse ke talent për këtë punë. – Nicolas Boileau

#11. Frymëzimi është vëllai i punës. – Charles Baudelaire

#12. Edhe toka më pjellore po të mos punohet, prodhon ferrat më të egra. – Anaxagoras

#13. E vetmja rrugë që të çon te dituria është puna. – B. Shou

#14. Buka s’bie nga qielli. – Thënie Italiane

#15. Burrat e shtetit jani si kirurgët: gabimet e tyre janë vdekjeprurëse. – F. Moniak

#16. Ç’do të ishte bota pa moralin e punës? Një grumbull kriminelësh, idealistësh dhe dembelësh. – Erich Maria Remarque

#17. Dembelët e çdo lloji qofshin, janë gjithmonë njerëz mediokër. – Volteri

#18. Dita pa punë të lodh më shumë se nata pa gjumë. – Thënie Arabe

#19. Ditët e punës! Të vetmet ditë që kam jetuar! – P. Buast

#20. Duhet ta ndërtosh jetën në mënyrë të tillë, që puna të jetë e domosdoshme. Pa punë nuk mund të ketë jetë të pastër e të gëzuar. – Anton Chekhov

#21. E mira e njerëzve është jeta. Kurse e mira e jetës është te puna. – Leo Tolstoy

#22. Gabimet janë individuale. Vështroja gabimet që ta njohësh se ç’njeri është. – Confucius

#23. Gabimeve që kryejmë, ne u vëmë emrin përvojë. – Oscar Ëilde

#24. Gjëja më e rëndësishme nga të gjitha në jetë është zgjedhja e profesionit. – Blaise Pascal

#25. Gjithë gëzimi i jetës është puna krijuese. Të krijosh do të thotë të vrasësh vdekjen. – Romain Rolland

#26. Gjithë jetën unë i kam parë si heronj të vërtetë të gjithë ata njerëz, që e duan punën e dinë të punojnë. – Maxim Gorky

#27. Jeta pa punë është pleqëri e parakohshme. – Volfang Gëte

#28. Jeta pa punë s’mund të jetë e pastër. – Anton Chekhov

#29. Jetova aq sa punova. – Volfang Gëte

#30. Kohën e çdo pune e ndaj, çdo punë ka kohën e saj. – Naim Frashëri

#31. Kryesore është puna. Talenti pa punë është si fishekzjarri: ndriçon e të verbon disa çaste, pastaj zhduket pa lënë gjurmë. – Roger Martin du Gard

#32. Kur bën diçka, bëje mirë. Në rast se nuk mundesh ose nuk dëshiron ta bësh mirë, atëherë mos e bëj fare. – Leo Tolstoy

#33. Kur puna bëhet me dhunë, atëherë jeta është robëri. – Maxim Gorky

#34. Mos dëgjo tjetrin ç’thotë,pa shiko se ç’bën në botë. – Naim Frashëri

#35. Mijëra fjalë lënë më pak gjurmë se një punë. – Henrik Ibsen

#36. Më mirë të bësh disa punë të përkryera, se sa të bësh dhjetë herë më shumë dhe keq. – Aristoteli

#37. Më mirë ta kaloj kohën me sëmundje se sa pa punë. – Lucius Annaeus Seneca

#38. Më mirë një punë në dorë, se njëqind vetëm në mendje. – Thënie Anonime

#39. Lumturinë e gjen ai që punon. – Leonardo Da Vinci

#40. Lartësia e kulturës është gjihmonë në vartësi të drejtë me dashurinë për punën. – Maxim Gorky

#41. Kush përpiqet pa reshtur, ai është i shpëtuar. – Volfang Gëte

#42. Kush do të punojë, kurrë s’mbetet pa punë. – Thënie Anonime

#43. Kush bën llogari t’i sjellë vetes shëndet duke mos bërë asgjë e duke ndenjur si dembel, ai gabon po aq rëndë sa edhe njeriu që mendon të përsosë zërin e vet duke ndenjur në heshtje. – Plutarku

#44. Kush përpiqet e punon
Gjithë punët i mbaron. – Naim Frashëri

#45. Mos e pyet se ç’gjë beson,
Po i shih punën që punon. – Naim Frashëri

#46. Mos fol për një dru, pa parë pemët e tij. – Thënie Indiane

#47. Mos kërko ndihmë nga asnjeri për një punë që mund ta kryesh vetë. – Thënie Spanjolle

#48. Mos u lut, po puno. – Thënie Japoneze

#49. Mund të lodhesh nga çdo gjë, me përjashtim të punës. – Thënie Franceze

#50. Natën e ndiej veten të qetë, po të kem punuar gjithë ditën. – Jean-Jacques Rousseau

#51. Natyra i shet të mirat materiale vetëm me një çmim që e ka emrin punë. – Leonardo Da Vinci

#52. Natyra nuk është një tempull, por një punishte, ku njeriu e ka vendin si punëtor. – Ivan Turgenev

#53. Ne jemi një pikë në oqeanin e guximit, po të mos ishte kjo
pikë diçka do t’i mungonte oqeanit. – Nënë Tereza

#54. Ndihma jonë është vetja jonë. – Jeronim De Rada

#55. Në botë mund ta ndjesh veten si në shtëpi vetëm duke punuar. Ai që nuk punon, nuk ka atdhe. – Berthold Auerbach

#56. Në qoftë se bukën e ke nxjerrë me punë të ndershme, mos u druaj ta hash edhe në mes të rrugës. – Thënie Taxhike

#57. Në qoftë se nga përtacia do të shtrihem në shtrat dhe do të më zërë gjumi, atëherë më mirë të vdes. – Volfang Gëte

#58. Në qoftë se pushon gjatë, do të ndryshkesh shpejt. – Thënie Ruse

#59. Nuk e formon momenti njeriun, por është njeriu ai që krijon epokën. – Oscar Ëilde

#60. Nuk është kurrë shpejt të pyesësh veten: po bëj diçka apo po merrem me vogëlima. – Anton Chekhov

#61. Nuk ka dhe nuk mund të ketë pasuri të drejtë. – Anton Chekhov

#62. Nuk ka pasur punë të mëdha pa pengesa të mëdha. – Volteri

#63. Nuk mjafton vetëm dija, duhet edhe ta përdorësh atë; nuk mjafton të duash diçka, duhet edhe të veprosh. – Volfang Gëte

#64. Nuk mund të ketë gjeni pa energji të jashtëzakonshme dhe aftësi të jashtëzakonshme në punë. I ashtuquajturi gjeni, për të cilin janë të huaja si njëra dhe tjetra, është vetëm një flluskë e bukur sapuni ose një kambial për të mirat e ardhshme diku në hënë. – K. Libkneht

#65. Njeriu që nuk merret me punë, kurrë nuk mund të gëzojë lumturi të plotë, në fytyrën e dembelit gjithmonë do të gjeni vulën e pakënaqësisë e të apatisë. – Heinrich Heine

#66. Njeriu që vetëm për vete punon është si dru, që pemë s’lëshon. – Naim Frashëri

#67. Njeriun nuk e ndihmon duke i dhënë të hajë çdo ditë peshk, por duke e mësuar të zërë peshk. – Thënie Kineze

#68. Një hektar veprim është më i vlefshëm se një botë-premtim. – Volteri

#69. Një nga zakonet më të këqija që mund të mësojë njeriu është përtimi. – Lucius Annaeus Seneca

#70. Një njeri i ditur i cili ka parë çdo gjë, nuk vlen sa njeriu që ka bërë gjithsej një send me duart e veta. – Thënie Kineze

#71. Një njeri nuk vlen aspak më shumë se tjetri në qoftë se nuk punon më shumë se tjetri. – Miguel De Servantes

#72. Një orë punë të mëson më shumë se sa një orë shpjegim – Jean-Jacques Rousseau

#73. Pa punë nuk arrihet asgjë me të vërtetë e madhe. – Alexander Pushkin

#74. Pa punë njeriu nuk mund ta ruajë dinjitetin njerëzor. Prandaj njerëzit bosh kujdesen për madhështinë e jashtme. – Leo Tolstoy

#75. Paraja është shërbëtor i të mençurit dhe zotni i budallait. – Sami Frashëri

#76. Pema shikon frutet, njeriu punët. – Thënie Anonime

#77. Perënditë caktuan që, para se njeriu t’ia arrijë suksesit, të djersitet mirë. – Hesiodi

#78. Për çdo njeri ka një lloj pune në të cilën ai do të bëhej i dobishëm për shoqërinë, duke gjetur aty njëkohësisht lumturinë e vet. M. Barre

#79. Për dembelin çdo punë është e rëndë. – Gjerasim Qiriazi

#80. Për njeriun me talent dhe me dashuri për punën nuk ekzistojnë pengesa. – Ludëig van Beethoven

#81. Për njeriun që bën një punë të vlefshme s’do të ketë kurrë vdekje. – Naim Frashëri

#82. Përse nxitojnë ditët? I shtyn puna. Kush i shtyn ditët me
vështirësi? Përtacia. – Volfang Gëte

#83. Përvoja është një krehër që jeta ta jep pasi ke humbur
flokët. – J. Strevc

#84. Përvoja është rrugë e gjatë dhe shkollë e shtrenjtë. – Thënie Indiane

#85. Po të ecësh do të kalosh majat e maleve, po të rrish në
vend do të biesh në greminë. – Thënie Polake

#86. Po të kesh duar të mira edhe guri jep pemë – Maxim Gorky

#87. Puna është e domosdoshme për shëndetin e njeriut, lodhja është e nevojshme për të shijuar pushimin. – Honore De Balzak

#88. Puna është nëna e gëzimit – Volteri

#89. Puna është për gomarët, thonë gomarët – Thënie Anonime

#90. Puna është receta ime për shëndetin. – Jack London

#91. Puna është thesari më i cmuar i njeriut. – Ciceroni

#92. Puna është ushqimi i shpirtrave fisnikë. – Lucius Annaeus Seneca

#93. Puna i jep shkëlqim rinisë dhe nder pleqërisë. – Honore De Balzak

#94. Puna këmbëngulëse mund cdo gjë. – Virgjili

#95. Puna na largon tri të këqija të mëdha: mërzinë, vesin dhe nevojën. – Volteri

#96. Puna përtërin edhe lëkurën, edhe gjakun e shpirtit. – Romain Rolland

#97. Punë, punë natë e ditë, që të shohim pakëz dritë. – Naim Frashëeri

#98. Puna që e duam na zgjon herët dhe ne i futemi me gëzim. – Ëilliam Shakespeare

#99. Puna të jep zemër dhe besim: njeriu që punon është gjithmonë i mirë. – E. Zola

#100. Puna vetëm atëherë është gëzim, kur pa dyshim është e
nevojshme. – Leo Tolstoy

#101. Punën e të tjerëve mund ta çmojmë sipas asaj se sa
punojmë vetë. – Jean-Jacques Rousseau

#102. Punët përcaktohen sipas qëllimeve: quhet e madhe ajo
punë, e cila ka edhe qëllimin e madh. – Anton Chekhov

#103.Puno dhe rrëmbeje çdo çast. Kështu do të ndodhë që të varesh më pak nga dita e nesërme, në qoftë se të sotmen e shfrytëzon mirë. – Lucius Annaeus Seneca

#104. Puna, puna! Sa i lumtur jam kur punoj! Puna dhe mundimi
janë gjërat më të mira që bëj në këtë botë. – Leo Tolstoy

#105. Qeni që nuk bën gjë është plot me pleshta. – Thënie Spanjolle

#106. Qetësia mbyt. I gjallë është vetëm ai që punon. – Kornero

#107. Rrojmë me punë dhe jo me vite. – Michelangelo

#108. Sa më e lartë është kultura, aq më e ndershme është puna. – V. Rosher

#109. Sado të mendosh, po nuk veprove nuk mund të largosh as
edhe një gur nga rruga. – Maxim Gorky

#110. Sikur tërë viti të shndërrohej në një festë të gëzuar,
atëherë dëfrimi do të bëhej më i mërzitshëm se puna. – Ëilliam Shakespeare

#111. S’ka njeri që të vdesë urie, kur di të punojë. Uria i mban këmbët përpara portës së njeriut punëtor dhe nuk guxon të hyjë. – Benjamin Franklin

#112. Shpresa është ëndërr e të zgjuarëve. – Aristoteli

#113. Ta ngjallësh dashurinë për punë është shumë e vështirë, kurse ta vrasësh këtë dashuri është jashtëzakonisht e lehtë. – K. Stanislavski

#114. Talentet më të mira humbasin nga të ndenjurit kot. – Michel de Montaigne

#115. Talenti zhvilohet nga ndjenja e dashurisë për punën, bile ndoshta talenti në thelb është vetëm dashuria për punën, për procesin e punës. – Maxim Gorky

#116. Të drejtën për çdo ndjenjë njerëzore e kanë vetëm ata që punojnë. – Anton Chekhov

#117. Të jesh njeri do të thotë jo vetëm të kesh dituri, por edhe të bësh për brezat e ardhshëm atë që kanë bërë paraardhësit për ne. – G. Lihtenberg

#118. Të jesh pa punë e të mos ekzistosh fare është po ajo gjë. – Volteri

#119. Të jetosh është gjëja më e rrallë e kësaj bote: shumica ekzistojnë, kjo është e gjitha. – Oscar Ëilde

#120. Të më besoni që nëse kërkimet e mia kanë sjellë disa rezultate të dobishme, ato i detyrohen punës dhe durimit. – Isaac Njuton

#121. Të mos e bëjmë rrojtjen tonë vdekje të përditshme, por ta bëjmë luftë dhe punë. – Fan Noli

#122. Të rrojmë me dobi, të vdesim me dobi. – Fan Noli

#123. Tjetrit falja shpesh gabimet, vetes asnjëherë. – Thënie Latine

#124. Thesar i vërtetë për njerëzit është zotësia për të punuar. – Ezopi

#125. Veprim, veprim, veprim. – Demosteni

#126. Zot është ai i cili përpiqet. – Maxim Gorky

#127. Zanati nuk kërkon as të hajë, as të pijë, por të ushqen vetë. – Thënie Mongole

Review Overview

Katalogu i fjalëve të urta:

User Rating: 3.94 ( 13 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)