fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Provimet “Gjuhë Shqipe dhe Letërsi” ndër vite + Teste Online | Matura Shtetërore

provimet e letersise nder vite matura shteterore

Në këtë faqe do të gjeni provimet e detyruara “Gjuhë Shqipe dhe Letërsi” ndër vite së bashku me skemat e vlerësimit që prej vitit 2006 deri në 2019.

Të zhvillosh testet e viteve të mëparshme shërben si orientim për të kuptuar strukturën e provimit dhe për të testuar njohuritë. Pavarësisht vitit në të cilin ka rënë një tezë e caktuar, vepra dhe analiza e saj ngelet e njejtë.

Per tjua bërë më të thjeshtë kërkimin e tezave të cilat përmbajnë veprat e listës së përzgjedhur për Maturën Shtetërore 2020 (Shiko këtu listën e plotë) kemi vendosur titujt e cdo vepre ku është bazuar fragmenti i provimit përkatës.

*Shpjegime:

1) Në tabelën e mëposhtëme do të shikoni një opsion “Zhvillo” i cili ju drejton në një test që mund ta zhvilloni online. Pra, janë të njejta pyetje dhe fragment me testin e maturës përkatës, por që ju mund ti plotësoni online dhe tju korrigjohet automatikisht në kohë reale. Për të plotësuar këtë test ju duhen shumë pak minuta dhe ju mund ta zhvilloni sa herë të dëshironi.

2) Për disa provime në të viteve 2016, 2017, 2018 dhe 2019 do të shikoni këtë shënim “Nuk eshte publikuar nga MASR” kjo pasi që prej vitit 2016 Ministria e Arsimit dhe Sportit nuk i publikon më tezat online, por vetëm skemat e vlerësimit të tyre.

Viti Drejtimi Zhvillo Testin Online Shkarko Tezën Shkarko Skemën
2019
Test Model
“Katedralja e Parisit” – Viktor Hygo
Zhvillo Shkarko Shkarko
2019
Test Model
“Kur në flakë” – Lasgush Poradeci
Zhvillo Shkarko Shkarko
2019
Përgjithshëm
“Iliada” – Homeri
Zhvillo Shkarko Shkarko
2019
Përgjithshëm
“Bukën tonë të përditshme falna sot” – Migjeni
Zhvillo Shkarko Shkarko
2019
Gjimnaz (kurrikula e vjetër)
“Bjeshkët e Namuna në dimër” – I. Kadare
Nuk është publikuar nga MASR Shkarko
2019
Profesionale
“Bukuria” – N. Frashëri / “Katedralja e Parisit” – V. Hygo
Nuk është publikuar nga MASR Shkarko
2019
Profesionale (kurrikula e vjetër)
“Nata e Ustikës” – Petro Marko
Nuk është publikuar nga MASR Shkarko
2018
Profesionale
“Zemra e Liqerit” – Lasgush Poradeci
Nuk është publikuar nga MASR Shkarko
2018
Gjimnazi
“I huaji” – Kamy
Zhvillo Shkarko Shkarko
2017
Profesional
“Kronikë në gur” – Ismail Kadare
Nuk eshte publikuar nga MASR Shkarko
2017
Pergjithshem
“Shtëpi kukulle” – Henrik Ibsen
Zhvillo Shkarko Shkarko
2016
Profesional
Romeo dhe Zhulieta – Shekspir
Nuk eshte publikuar nga MASR Shkarko
2016
Pergjithshem
“Iliada” – Homeri
Zhvillo Shkarko Shkarko
2015
Profesional
“Katedralja e Parisit” – Viktor Hygo
Zhvillo Shkarko Shkarko
2015
Pergjithshem
“100 Vjet Vetmi” – Gabriel Garsia Markez
Zhvillo Shkarko Shkarko
2014
Profesional
“Çajld Harold” – Bajron
Zhvillo Shkarko Shkarko
2014
Pergjithshem
“Rënia e dëborës” – Ismail Kadare
Zhvillo Shkarko Shkarko
2013
Profesional
“Këngët e Milosaos” – Jeronin De Rada
Zhvillo Shkarko Shkarko
2013
Pergjithshem
“Prometeu” – Eskili
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Profesional
(kurrikula e vjeter)
“Gri” – Dritëro Agolli / “Evgjeni Grande” – Balzak
Ne zhvillim Shkarko Shkarko
2012
Profesional
(kurrikula e vjeter)
“Evgjeni Grande” – Honore de Balzak
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Drejtimi Natyror
“Mall” – Ismail Kadare / “Plaku dhe Deti” – Heminguej
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Drejtimi shoqeror
“Tregtarë flamujsh” – Ernest Koliqi / “Andromaka” – Rastin
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Pergjithshem
“Albatrosi” – Sharl Bodler
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Artistike
“Nën flamujt e melankolisë” – Migjeni
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Gjuhet e huaja
“Martesa e Halilit” – Eposi i Kreshnikëve / “Evgjeni Grande” – Balzak
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Seksioni dygjuhesh
“Gjergj Elez Alija” – Populli / “Katedralja e Parisit” – Viktor Hygo
Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Teknike profesionale
“Andrra e jetës” – Mjeda / “Zonja Bovari” – Flober
Zhvillo Shkarko Shkarko
2011
Artistike
“Fund Vjeshte” – Ismail Kadare / “Medea” – Euripidi
Zhvillo Shkarko Shkarko
2011
Gjuhet e huaja
“Kënge Pleqerishte” – Lasgush Poradeci / “Evgjeni Grande” – Balzak
Zhvillo Shkarko Shkarko
2011
Drejtimi Natyror
“Kërcimtarja e Dukagjinit” – E. Koliqi / “Koeforet” – Eskili
Zhvillo Shkarko Shkarko
2011
Pedagogjike
“Evgjeni Grande” – Balzak
Zhvillo Shkarko Shkarko
2011
Teknike Profesionale
“Shqypnija” – Gjergj Fishta / “I Huaji” – Kamy
Zhvillo Shkarko Shkarko
2011
Pergjithshem
“Nji Vjet” – Martin Camaj / “Fausti” – Gëte
Zhvillo Shkarko Shkarko
2010
Artistike
“Enigma e maleve” – D. Agolli / “Plaku dhe Deti” – Heminguej
Zhvillo Shkarko Shkarko
2010
Gjuhet e Huaja
“Medea” – Euripidi / “Nata e Ustikës” – P. Marko
Zhvillo Shkarko Shkarko
2010
Drejtimi Natyror
“Recital’ i malsorit” – Migjeni / “Evgjeni Grande” – Balzak
Zhvillo Shkarko Shkarko
2010
Pedagogjike
“Nata e Ustikës” – Petro Marko
Zhvillo Shkarko Shkarko
2010
Profesionale
“Bukuria” – Naim Frashëri
Zhvillo Shkarko Shkarko
2010
Pergjithshem
“Pa Ty” – Ismail Kadare
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Profesionale
“Endrra e prerë” – Dritëro Agolli
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Seksioni Dygjuhesh
“Poradeci” – Lagush Poradeci
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Gjuhet e huaja
Koeforet” – Eskili
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Artistike
“Gjergj Elez Alija – Populli
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Pergjithshem
“Balade Qytetase” – Migjeni
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Pedagogjike
“Koeforet” – Eskili
Zhvillo Shkarko Shkarko
2009
Drejtimi Natyror
“Kinema e vjetër” – Ismail Kadare
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Pergjithshem
“Historia e njenes nga ato” – Migjeni
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Gjuhet e huaja
“Shtegtimet e Çajld Haroldit” – Bajroni
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Drejtimi Natyror
“Serafina Topia” – Jeronim De Rada
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Pedagogjike
“Kush e solli Doruntinen” – Ismail Kadare
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Profesionale
“Iliada kenga XXII” – Homeri
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Seksioni Dygjuhesh
“Andrra e jetës” – Mjeda
Zhvillo Shkarko Shkarko
2008
Social-Kulturore
“Bukuria” – Naim Frashëri
Zhvillo Shkarko Shkarko
2007
Pedagogjike
“Zonja Bovari” – Flober
Zhvillo Shkarko Shkarko
2007
Profili Natyror
“Ora e Gurit – Dritëro Agolli
Zhvillo Shkarko Shkarko
2007
Pergjithshem
“Rrungaja në Mars” – Martin Camaj
Zhvillo Shkarko Shkarko
2007
Artistike
“Martesa e Halilit” – Eposi i Kreshnikëve
Zhvillo Shkarko Shkarko
2006
Pergjithshem
“Vallja e yjeve” – Lasgush Poradeci
Zhvillo Shkarko Shkarko
2006
Profili Natyror
“Kristal” – Ismail Kadare
Zhvillo Shkarko Shkarko
2006
Profili Shoqeror
“Andrra e Jetës- Zoga(Kenga e II)” – Mjeda
Zhvillo Shkarko Shkarko
2006
Pedagogjike
“Plaku dhe Deti” – Heminguej
Zhvillo Shkarko Shkarko

Shihni dhe

3. Valenca, Potenciali i jonizimit, Afria për elektronin dhe Elektronegativiteti – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Valenca Valencë quajmë aftësinë e një atomi për të formuar lidhje kimike me atomet e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)