fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Koha

N

ËSE KËRKONI NJË AUTOR TË CAKTUAR, THJESHT MBANI SHTYPUR NË TASTIERËN TUAJ BUTONIN CTRL dhe NJËKOHËSISHT OSE NËSE JENI ME CELULAR KLIKONI NE BROWSERIN TUAJ FIND IN PAGE . MË PAS SHKRUANI EMRIN E AUTORIT.

#1. Asgjë nuk mund ta ndalë kohën. – V Hygo

#2. Asnjëherë nuk do të kesh kohë për diçka, në qoftë se nuk do që të gjesh kohë. – L. da Vinçi

#3. Atë që e quajnë fillim shpesh herë është dhe fund, dhe të përfundosh diçka do të thotë ta fillosh. – T Eliot

#4. Atij që i vjen keq të ndahet me të kaluarën, ai kot përpiqet të shohë një të ardhme të ndritur e më të mirë. – D. Pisarev

#5. Brenda një dite njerëzore janë të gjitha ditët. – H. Borhes

#6. Brezat nuk duhet t’i hyjnë borxh njëri-tjetrit. – Thënie anonime

#7. Burimi i frikës ndodhet në të ardhmen dhe kush është çliruar nga e ardhmja nuk i trembet asgjëje. – M. Kundera

#8. Çasti në të cilin unë po flas ndodhet tashmë larg meje. – N. Bualo

#9. Çdo njeri, në çdo çast të jetës së tij ka me vete të kaluarën, të sotmen dhe të ardhmen. – O. Uajld

#10. Çdo njeri që beson në të ardhmen dhe vdes që ajo të bëhet e bukur është si një statujë e gdhendur në gur. – J. Fuçik

#11. Ç’nuk është bërë sot, nuk është bërë nesër. – V Gëte

#12. Dembelët e dinë gjithmonë sa është ora. – Thënie anonime

#13. Duhet të shfrytëzohet mirë koha, sepse jeta nga koha përbëhet. – S. Frashëri

#14. Duhet të zgjohesh herët në qoftë se do që dita të duket e gjatë. – E. Heminguej

#15. Duke u përgatitur për të ardhmen, ktheu me mendje në të kaluarën, por vetëm për aq kohë sa i duhen edhe njeriut, i cili, kur përgatitet për të kapërcyer një hendek, tërhiqet për të marrë vrull më mirë. – A. Mickieviç

#16. E vetmja gjë e së kaluarës qendron në atë që ajo ka kaluar vërtet. – O. Uajld

#17. Edhe gjëja më e vështirë mund të bëhet shpejt, vetëm e pamundura kërkon pak kohë më shumë. – Thënie hollandeze

#18. Epoka ecën përpara, kurse çdo njeri i veçantë e nis nga e para. – V. Gëte

#19. Është vonë të hapësh pus kur gurmazin ta përvëlon etja. – Plauti

#20. Fillimi dhe mbarimi i jetës së njeriut takohen në hapat e tij. – N. Jorgaqi

#21. Fitojnë ata që e shohin qartë të ardhmen. – A. Tolstoi

#22. Fruti i fikut nuk piqet brenda orës, ai ka kohën e vet. – Epikteti

#23. Gëzimi i nesërm është nxitja e vërtetë në jetën njerëzore. – A. Makarenko

#24. Gjithë zotësia njerëzore nuk është gjë tjetër veçse një përzierje durimi dhe kohe. – O. de Balzak

#25. Gjithmonë ankohemi se kemi pak kohë, po jetojmë në mënyrë të atillë sikur kohën ta kishim me tepricë. – Thënie anonime

#26. Harresa e vdekjes është injorancë dhe mendjelehtësi. – Haidegeri

#27. Humbja e kohës është më e rëndë për atë që di më shumë. – V. Gëte

#28. Isha nuk jam, harrimin e kam si cak. – G. Dara (I riu)

#29. Jemi bijtë e kohës në të cilën rrojmë, por nuk e njohim mirë kohën tonë. – B. Paskal

#30. Jeta është si zjarri: fillon me tymin, mbaron me hirin. – Thënie arabe

#31. Ke gjithmonë mjaft kohë, kur e përdor atë siç duhet. – V. Gëte

#32. Koha dhe batica nuk pyesin për asgjë. – U. Shekspir

#33. Koha bren gjithçka. – Ovidi

#34. Koha është aleate, shoku më i mirë i të drejtit. – Pindari

#35. Koha është herë nënë, herë njerkë. – Hesiodi

#36. Koha është këshilltari më i mençur. – Plutarku

#37. Koha është njeri fisnik. – Dante

#38. Koha është një limë që punon pa zhurmë. – Thënie italiane

#39. Koha është mjeku më i mirë, por jo edhe kozmetiku më i mirë. – L. Minel

#40. Koha është mjeshtër i madh, që i rregullon mirë gjërat. – P. Korne

#41. Koha është një pseudonim i thjeshtë i vetë jetës. – A. Gramshi

#42. Koha është pasuria e vetme, për të cilën mund të tregohemi kopracë pa u turpëruar. – P. Kornej

#43. Koha është si paraja, mos e humbisni që të kini sa më shumë. – Thënie franceze

#44. Koha është si një anije që kurrë nuk e hedh spirancën. – Thënie bullgare

#45. Koha mbulon e zbulon gjithçka. – Thënie gjermane

#46. Koha ndërton një kështjellë, por edhe e shkatërron. – Thënie arabe

#47. Koha ndreq gabimin dhe pastron të vërtetën. – Thënie franceze

#48. Koha nuk i kursen gjërat që janë bërë pa të. – Thënie franceze

#49. Koha nxjerr gjithçka në dukje. – Tales

#50. Koha pjek gjithçka, koha është babai i së vërtetës. – F. Rabële

#51. Koha që shëndosh miqësitë, dobëson dashurinë. – Zh. la Bryjer

#52. Koha s’ka fare breg. Ajo rrjedh e ne kalojmë. – Lamartin

#53. Koha shëron dhimbjet dhe zënkat. – B. Paskal

#54. Koha vjen për atë që di ta presë. – Thënie anonime

#55. Koha vrapon pa u kthyer prapa. – Thënie latine

#56. Koha zbulon atë që fshehin rrudhat e dredhisë. – U. Shekspir

#57. Koha zbulon gjithçka: është Ilafazani që flet pa qenë nevoja ta pyesësh. – Euripid

#58. Kohës i duhet dhënë kohë. – M. Servantes

#59. Kujtesa është një pllakë bakri, e mbuluar me shkronja, të cilat i fshin koha pa u vënë re, në rast se herë pas here nuk i përtërin me daltë. – Xh. Lok

#60. Kur diçka që e presim prej shumë kohësh më në fund vjen, na duket e papritur. – M. Tuen

#61. Kur nuk njeh çmimin e kohës, nuk njeh lavdi. – Thënie franceze

#62. Kush ka kohë dhe pret kohën, humbet kohën e vet. – U. Shekspir

#63. Kush nuk shkon përpara, atëhere shkon prapa: gjendje të amullt ose qendrim në vend nuk ka. – V. Belinski

#64. Lëvdoje ditën kur të ngryset. – Thënie ruse

#65. Mbetet gjithnjë i ri ai që planifikon ditën e nesërme. – Thënie anonime

#66. Mblidhe kohën dhe ruaje… Një pjesë e kohës na rrëmbehet, një pjesë përsëri na shkon pa u diktuar, kurse një pjesë na ikën fare kot. Humbja më e turpshme është ajo që vjen nga pakujdesia jonë. – Seneka

#67. Mendoje vdekjen gjithmonë, që të mos fikësohesh kurrë prej saj. – Epikuri

#68. Më i pasur nga të gjithë është ai që ka guximin ta shohë të ardhmen në sy. – Thënie arabe

#69. Më mirë një fund i tmerrshëm sesa një tmerr pa fund. – Thënie gjermane

#70. Më mirë tri orë para kohe, se një minutë më vonë. – A. Grof

#71. M’i jepni mua ato njëzet vjetët tuaja nëse nuk bëni asgjë me
to. – A. dë Lakrëtelë

#72. Minutën e humbur nuk mund ta kthejë as vetë përjetësia. – F. Shiler

#73. Moda është e gjinizë femërore, prandaj ka dhe teka. – A. Veberi

#74. Moda dhjetë vjet para është e marrë, dhjetë vjet më vonë
është monotone. – R. Laveri

#75. Mos lër punën për pastaj, çdo kohë ka punën e saj. – N. Frashëri

#76. Mund të vdesë shpirti para se të vdesë trupi. Ky është dështimi i jetës së njeriut. Mund të vdes trupi para se të vdesë shpirti. Kjo është madhështia e jetës së tij. – N. Jorgaqi

#77. Ndarja e përkohshme dobëson pasionet e vogla, por shton ndjenjat e mëdha, sikurse era që fik qirinjtë, por shton flakën. – F. la Roshfuko

#78. Ne s’kemi gjë tjetër përveç kohës. – M. Servantes

#79. Në moshën e pleqërisë të gjithë ndjehen të njohur me njëri-tjetrin dhe bëhen shokë pa u njohur. – N. Jorgaqi

#80. Në qoftë se nuk mendoni për të ardhmen, do të mbeteni pa të. – Xh. Gollsuorth

#81. Në qoftë se pret minutën kur gjithçka do të jetë gati përfundimisht, atëhere asnjëherë nuk do të arrish ta fillosh diçka. – I. S. Turgeniev

#82. Nuk vlen të nxitohesh, mjafton të nisesh në kohë. – Thënie e lashtë

#83. Nxito ngadalë. – Thënie e vjetër greke

#84. Nga të gjitha gjërat është koha që na përket më pak dhe që na mungon më shumë. – Zh. Byfon

#85. Nga të gjitha shpërdorimet, ai i kohës është më i keqi. – Thënie polake

#86. Nuk gjen predikues, të cilin mund ta dëgjosh më mirë se sa kohën. – Xh. Suift

#87. Nuk ka dhimbje më të madhe sesa të kujtosh kohën e lumtur në mjerim. – Dante

#88. Nuk ka gjë më të çmueshme se koha, sepse ajo është çmimi i pëljetësisë. – B. Burdalu

#89. Një nga humbjet më të mëdha është humbja e kohës. – Zh. Byfon

#90. Një tryezë me gurë të çmuar është e vlefshme, por një çast i kohës vlen më shumë. – Thënie kineze

#91. Ora e parë e mëngjesit është timoni i gjithë ditës. – Thënie amerikane

#92. Për ndryshimin e një gjëje askush nuk është më i aftë se koha. – S. Frashëri

#93. Për realitetin e çastit mendojnë vetëm fëmijët. – H. Bël

#94. Ruajeni kohën, sepse ajo është koha prej së cilës është bërë jeta. – S. Riçardson

#95. Sa më e hidhur të ketë qenë e kaluara, aq më e ëmbël është e sotmja. – U. Shekspir

#96. Sa pak kohë u dashka për të ndryshuar gjithçka! – V. Hygo

#97. Sikur të kishim pasur kohë! Për popullin s’ka kurrë kohë më shumë se një orë. Mjerë ai në qoftë se ajo orë nuk e gjen të gatshëm për goditje dhe të armatosur me të gjitha armët e nevojshme. – B. Breht

#98. S’ka gjë që kalon aq shpejt sa koha. – Ovidi

#99. S’ka gjë më të mirë në qoftë se njeriu ikën, kur i ka thënë dhe i ka bërë tërë ato që i takonin. – N. Jorgaqi

#100. Secilës ditë i del mjaft gëzimi dhe pikëllimi i vet. – N. Jorgaqi

#101. Shpenzimi më i madh është humbja e kohës. – Teofrasti

#102. Shtyrja e afatit është vjedhje e kohës. – E. Jung

#103. Ta zgjedhësh kohën do të thotë ta kursesh atë. – F. Bekon

#104. Të gjitha epokat që shkojnë prapa dhe që po kalben janë mbushur me subjektivizëm, të gjitha epokat që shkojnë përpara kanë një drejtim objektiv. – V. Gëte

#105. Të gjitha rrjedhin, asgjë s’mbetet. – Herakliti

#106. Të jesh do të thotë të kesh qenë. – G. Hegeli

#107. Të mos e shtysh asgjë për nesër — kjo është e fshehta kryesore e atij që ia di vlerën kohës. – E. Labule

#108. Të rënkosh për një të keqe të kaluar është mjeti më i mirë për të ndjellë një tjetër. – U. Shekspir

#109. Ti nuk mund ta ndalësh ditën, por mund të mos e humbasësh atë. – Ovidi

#110. Tri gjëra nuk mund të kthehen kurrë mprapsht: fjala e thënë, shigjeta e lëshuar, dhe e kaluara. – Thënie angleze

#111. Unë nuk marr parasysh përfilljet e çastit, po ngrihem dhe vërej qindvjetët e ardhme. – N. Naço

#112. Vetëm pasi kalon rinia secilit i mbetet ajo që i takon: bukuria
e vërtetë. – N. Jorgaqi

#113. Vdekjen e konceptojmë filozofikisht, se po ta konceptonim praktikisht do të çmendeshim. – L. Tolstoi

#114. Vjen një moment që shpirti turpërohet, kur sheh trupin të
plaket e të zhbëhet dita ditës. – N. Jorgaqi

Review Overview

Katalogu i fjalëve të urta:

User Rating: 3.88 ( 5 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)