fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Lista e veprave + Analizat, Provimi i detyruar i Letërsisë | Matura Shtetërore 2020

Lista e veprave 2018
Lista e veprave 2020 e rifreskuar sipas programit te rishikuar pas COVID-19. Klikoni ketu per te pare programin.

Ministria e Arsimit ka miratuar listën e veprave letrare të cilat mund të jenë pjesë e provimit të detyruar të “Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe” për Maturën e vitit 2020. Më poshtë janë listuar të gjitha veprat letrare së bashku me analizat përkatëse. Mjafton të klikoni mbi një analizë dhe do të drejtoheni menjëherë në analizën qe kemi përgatitur për cdo vepër.

*Udhëzime:

1) Gjithmonë në teste ka të paktën një ushtrim në të cilin kërkojnë shpjegimin ose/dhe identifikimin e figurave stilistike. Për tu njohur me to, klikoni këtu “Figurat Stilistike – Lloji dhe Shpjegimet e tyre
2) Për të bërë një përgatitje sa më të mirë, këshillohet të zhvilloni provimet të cilat kanë rënë ndër vite. Për ti shkarkuar ose zhvilluar online klikoni këtu: Provimet e detyruara të “Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë” ndër vite – Matura Shtetërore.

Pjesa e letërsisë zë 40% të testit dhe të vlerësimit të tij.

**Veprat do të rifreskohen çdo ditë. Lista e veprave 2020 do të përfshijë të gjitha analizat përkatëse.

 

DRAMË

Eskili “Prometeu i mbërthyer”  Analiza e veprës:  “Prometeu”
Shekspir “Hamleti”  Analiza e veprës: “Hamleti”
Gëte “Fausti”  Analiza e veprës: “Fausti”

 

PROZË

Balzak “Xha Gorio”  Analiza e veprës: “Xha Gorio”
Hygo “Katedralja e Parisit”  Analiza e veprës: “Katedralja e Parisit”
Kamy “I huaji” Analiza e veprës: “I huaji”
Migjeni “Novelat e qytetit të veriut”  Analiza do të jetë online së shpejti

POEZI

 

Homeri “Iliada”  Analiza e veprës: “Iliada”
Dante Aligeri “Ferri”  Analiza e veprës: “Ferri” 
Migjeni “Vargjet e lira”   Analiza e veprës: “Vargjet e lira”
De Rada “Këngët e Milosaos”  Analiza e veprës: “Këngët e Milosaos”
Lasgush Poradeci: “Ylli i zemrës”  Analiza do të jetë online së shpejti

 

Vleresimi

User Rating: 4.45 ( 69 votes)

Shihni dhe

matura shteterore 2020

Notat e Provimit të Letërsisë – Matura Shtetërore 2020

Kliko këtu për të shkarkuar dokumentin si PDF Kliko këtu për të parë konvertimin e …

4 comments

  1. Mendoj se keni bere nje pune mjaft te mire ne lidhje me analizen e veprave. Doja te dija kur do publikohen analizat e veprave qe supozohen te jene online se shpejti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)