fbpx
E Fundit

Tag Archives: biologji

7. Trashëgimia – Ligjet e Mendelit, Gjenet, Grupet e Gjakut | Biologjia për Maturën Shtetërore

7. Trashëgimia - Ligjet e Mendelit, Gjenet, Grupet e Gjakut | Biologjia për Maturën Shtetërore

Ky është një material shpjegues dhe ilustrues rreth temës:  “Trashëgimia – Ligjet e Mendelit, Gjenet, Grupet e Gjakut”. ➯Kliko këtu për gjitha temat: Biologjia për Maturën Shtetërore. ➯Kliko këtu për të punuar me provimet ndër vite: Provimet ndër vite Biologji Përgatitur nga 12vite.com Nëntemat që trajtohen në këtë material: 7.1 Trashëgimia autosomike dhe seksuale 7.2 Ligjet e Mendelit 7.3 Gjenet …

Lexo më shumë »

1. Makromolekulat dhe lëndët ushqyese | Biologjia për Maturën Shtetërore

1. Makromolekulat dhe lëndët ushqyese | Biologjia për Maturën Shtetërore

Ky është një material shpjegues dhe ilustrues rreth temës:  “Makromolekulat dhe lëndët ushqyese”. ➯Kliko këtu për gjitha temat: Biologjia për Maturën Shtetërore. ➯Kliko këtu për të punuar me provimet ndër vite: Provimet ndër vite Biologji Përgatitur nga 12vite.com Polimeret kryesorë janë: 1) Karbohidratet (sheqernat) 2) Lipidet (yndyrnat / lyrat) 3) Proteinat 4) Vitaminat 5) Acidet nukleike

Lexo më shumë »

Si krahasohen sistemet tretës tek kafshët – Biologji

 Tema e punes se laboratorit: Si krahasohen sistemet tretes tek kafshet. .. Ne kete punim do te gjeni objektivat e punes, mjetet, zhvillimin dhe perfundimin e punes. .. PERFUNDIMI I PUNES Pyetje  Cila nga kafshet ka sistemin tretes me te gjate? Po me te shkurter?  Cila nga kafshet ka apandesitin me te gjate? Po me te shkurter?  Koala eshte …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)