fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Letersi e Thelluar – Provimet nder vite

Në këtë faqe do të gjeni provimet e detyruara të “Letërsisë” ndër vite së bashku me skemat e vlerësimit që prej vitit 2012.

Të zhvillosh testet e viteve të mëparshme shërben si orientim për të kuptuar strukturën e provimit dhe për të testuar njohuritë. Pavarësisht vitit në të cilin ka rënë një tezë e caktuar, vepra dhe analiza e saj ngelet e njejtë.

*Shpjegime:

1) Në tabelën e mëposhtëme do të shikoni një opsion “Zhvillo” i cili ju drejton në një test që mund ta zhvilloni online. Pra, janë të njejta pyetje dhe fragment me testin e maturës përkatës, por që ju mund ti plotësoni online dhe tju korigjohet automatikisht në kohë reale. Për të plotësuar këtë test ju duhen shumë pak minuta dhe ju mund ta zhvilloni sa herë të dëshironi.

2) Në provimet e vitit 2017 dhe 2016 do të shikoni këtë shënim “Nuk eshte publikuar nga MASR” kjo pasi që prej vitit 2016 Ministria e Arsimit dhe Sportit nuk i publikon më tezat online, por vetëm skemat e vlerësimit të tyre.

*Kujtesë: Provimet me zgjedhje do të zhvillohen në datën 20 Qershor 2018, ora 10:00. Nxënësit duhet të paraqiten 1 orë e 30 minuta përpara se të fillojë provimi, për të përmbushur procedurat në kohë.

 

Viti Vepra Zhvillo tezen Shkarko Tezen Shkarko Skemen
2017
Uilliam Shekspir- “Jul Cezari Nuk eshte publikuar nga MASR Shkarko
Fishta – “Lahuta e Malcise” Nuk eshte publikuar nga MASR Shkarko
2016
Kadare – “E penguara” Nuk eshte publikuar nga MASR Shkarko
Fatos Kongoli – “Ne te tre” Nuk eshte publikuar nga MASR Shkarko
2015
Fishta – “Lahuta e Malcise” Shkarko
Sabri Godo – “Skenderbeu” Shkarko
2014
Kadare – “Kronike ne gur Zhvillo Shkarko Shkarko
Uilliam Shekspir- “Jul Cezari Zhvillo Shkarko Shkarko
2013
Kadare – “Darka e gabuar” Zhvillo Shkarko Shkarko
Sabri Godo – “Skenderbeu” Zhvillo Shkarko Shkarko
2012
Kadare – “Kronike ne gur” Ne zhvillim Shkarko Shkarko
Uilliam Shekspir- “Jul Cezari Ne zhvillim Shkarko Shkarko

Shihni dhe

3. Valenca, Potenciali i jonizimit, Afria për elektronin dhe Elektronegativiteti – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Valenca Valencë quajmë aftësinë e një atomi për të formuar lidhje kimike me atomet e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)