fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Ndotja e mjedisit ne vendin tone – Biologji

Ndotja e mjedisit ne vendin tone eshte shume problematike. Njeriu dhe mjedisi nuk mund te jetojne pa njeri tjetrin, por sot bashkejetesa e tyre eshte bere shume e veshtire. Mjedisi eshte gjithcka qe na rrethon. Gjallesat, ajri, toka dhe uji jane pjese e mjedisit tone dhe ne duhet ti mbrojme ato. Ne duhet ta mbrojme mjedisin nga pesticidet! Ky projekt shpreh pikpamjen e nxenesit mbi kete teme. Nxenesi ka mbledhur material nga motorri i kerkimit Google dhe nga enciklopedia e lire e internetit Wikipedia. Shembuj te ketij projekti mund te gjeni me poshte:

Ndotja e mjedisit ne vendin tone (ajri):

 • Atmosfera eshte nje perzjerie gazrash si: azot, oksigjen, dyoksid karboni dhe gazra te tjera ne sasi te vogel. ​
 • Ne qytete ka mjegulla ndotje te quajtura smog, te cilalat I transporton era. ​​
 • Nje nga shkaktaret kryesor eshte gjegja e naftes e qymyrit dhe disa lloje gazesh. ​​
 • Dioksidi i karbonit ne sasi te teperta pengon energjine te largohet nga siperfaqja e tokes duke shkaktuar rritjen e temp ne mjedis, dukuri e cila quhet efekti serre.​

Efekti serre dhe shiu acid:

 • Shiu acid formohet nga bashkimi i avujve me grimcat e pluhurave dhe tymrave qe dalin nga fabrikat.​​
 • Ndikimi I shiut acid eshte shume negativ ne mjedis dhe te njerzit. Ne suedi jane 2100 liqene te vdekura. Dhe me 1952 ne Londer vdiqen 2500 njerez e cila u quajt “katastrofa e Londres”.​
 • Efekti serrë është efekti i shkaktuar kur rritet përqendrimi i karbonit në atmosferë, në formën e CO2 e CO, duke sjellë rritjen e temperaturave në Tokë. ​
 • Pasojat jane ndryshimi I klimes globale, rritja e nivelit te ujit ne oqeane, rritja e sasise se rreshjeve, rritja e numrit te uraganeve, erozioni I tokes, tharja e tokes vende vende, etj​.

Ndotja e ujit:

 • Uji eshte nje leng pa ngjyre, pa arome dhe pa shije.​
 • Derdhja e lendeve te demshme, urave te zeza, detrgjendeve dhe te mbetjeve shatazore, keto ndotje bllokojne rrezet e diellit per algat, e si pasoje, ngorzhin peshqit.​
 • Ndotja e ujit lidhet drejt per drejte me jeten tone, pasi me ane te ujit te pishem, apo ate te cilin e perddorim per funksion te perditshem, ne kryejme gjithe aktivitet e rendesishme jetesore.​​

Review Overview

Përpunimi i projektit:

User Rating: 3.9 ( 30 votes)

Shihni dhe

12. Fotosinteza dhe fotosistemet | Biologjia për Maturën Shtetërore

12. Fotosinteza dhe fotosistemet | Biologjia për Maturën Shtetërore

Ky është një material shpjegues dhe ilustrues rreth temës:  “Fotosinteza dhe fotosistemet”. ➯Kliko këtu për …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)