fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Zhvillimi i artit gjatë shekujve XVI-XVII – Projekt në Histori

Tema e projektit: Zhvillimi i artit gjatë shekujve XVI-XVII

Në këtë projekt do të njiheni me zhvillimet në spektrin artistik në periudhën e viteve 1600 – 1700, një etapë e rëndësishme në kulturën Europiano-Perëndimore. E njohur si një periudhë kaosi, konfuzioni e lëkundjesh, por mbi të gjitha ndryshimesh të mëdha, ky terren i dha shkas lindjes së një stili të ri e kontradiktor artistik.

Nëntemat e trajtuara:
  1. Historiku i Epokës Baroke
    Shekujt XVI-XVII përkojnë me vazhdimin e ndryshimeve dhe zhvillimeve historike, kulturore, artistike.  Lindja e stilit barok lidhet së shumti me Kundër Reformën që u përhap më shumë në vendet katolike, me krizën e idealeve të humanizmit, lëkundjet politiko –shoqërore që ishin karakteristikë për shekullin XVII.
  2. Cfarë përfaqëson Arti Barok
   Arti barok është shprehje e revolucionit kulturor që bëhet në emër të katolicizmit. Ai shpreh karakteristika të artit manierist, por i kushton rëndësi aspektit emotiv dhe, në disa raste, atij irracional.
  3. Format e shprehjes në arkitekturë, skulpturë e pikturë
   Arktitektura baroke shquhet për alternimin e sipërfaqeve konkave e konvekse, të cilat krijojnë një lojë vizuale të forcave kontrastuese, ndërsa piktorët e kësaj periudhe përshkruan me thjeshtësi realitetin, duke iu dhënë një pamje të përditshme edhe skenave të shenjta.
  4. Disa nga artistët më të njohur të kësaj epoke
   Francesko Borronimi, Xhan Lorenco Bernini, Mikelanxhelo Karavaxho, Rembranti dhe veprat e tyre që i kanë mbijetuar kohës.

Ky projekt është i përshtatshëm për nxënësit e arsimit 9-vjeçar.

 

Vlerësimi i projektit

User Rating: 2.94 ( 9 votes)

Shihni dhe

Ahmet Zogu dhe Fan Noli – Projekt në Histori

 Ahmet Zogu dhe Fan Noli •Ahmet Zogu, formalisht Naltmadhnia e Tij Zog I Skëndërbeu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)