fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Vlerësimi i Energjisë elektrike në pajisjet shtëpiake – Projekt në Fizikë

Për temën ‘Vlerësimi i Energjisë elektrike në pajisjet shtëpiake’ do të gjeni dy modele projektesh të punuara nga nxënësit e arsimi 9-vjeçar.

Modeli 1:

Modeli 2:

 

Tema e projektit: Vlerësimi i Energjisë elektrike në pajisjet shtëpiake

 

Nëntemat e trajtuara:

  1. Çfarë është energjia Elektrike?
    – Energjia elektrike është një formë energjie e përftuar nga energjia elektrike potenciale. Ne qarqet elektrike, rryma eshte nje rrjedhe grimcash shume te vogla te ngarkuara, qe quhen elektrone. Ato vijne nga atomet. Elektronet mund ta transferojne energjine, per shembull, nga bateria te llamba elektrike. Ato kane energji potenciale elektrike ose, shkurt, energji elektrike.
  2. Matja e energjisë elektrike.
    – Matja e energjisë në pajisjet që përdorim më shpesh në përditshmërinë tonë si soba, televizori, frigorigeri, hekuri, etj. Duke treguar fuqinë dhe kohën e secilës prej tyre është llogaritur Energjia.
  3. Mënyrat për të kursyer energjinë elektrike.
    – Këshilla dhe informacione në lidhje me kurisimin e energjisë duke përmendur se si të zgjedhim pajisjet elektrike, si ti përdorim, etj.

Ky projekt është i përshtatshëm për nxënësit e arsimit 9-vjeçar.

Nëse keni një projekt që dëshironi ta shpërndani me ne, ju lutemi na dërgoni një email në adresën [email protected]. Projekti do të publikohet në faqen tonë në të njejtën mënyrë siç ju e keni punuar.
Nëse ju kemi ndihmuar, ju lutemi shpërndajeni faqen tonë me miqtë tuaj. Ju faleminderit!

Vleresimi

User Rating: 3.09 ( 7 votes)

Shihni dhe

Fizika moderne - Teori + 5 ushtrime

12. Fizika moderne – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Fizika moderne 1. Ndërtimi i atomit • Atomi është grimcë e pandashme. Në qëndër të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)