fbpx
E Fundit

Tag Archives: matura shteterore

“Inekuacionet dhe Sistemet e Inekuacioneve” – Test Online me 10 Ushtrime

Inekuacionet dhe Sistemet e Inekuacioneve

Këto ushtrime përmbledhin zbatimin e të gjitha koncepteve të nevojshme që Maturantët duhet të dinë në lidhje me “Inekuacionet dhe Sistemet e Inekuacioneve”. Zgjidhini ushtrimet e mëposhtme dhe më pas kontrolloni përgjigjet tuaja me anë të plotësimit të testit online: Përgjigjet do t’ju korrigjohen në mënyrë automatike pasi të zgjidhni alternativat. 1. Bashkësia e zgjidhjes së inekuacionit $3 x+1<10$ është: …

Lexo më shumë »

“Ekuacionet dhe Sistemet e Ekuacioneve” – Test Online me 10 Ushtrime

Këto ushtrime përmbledhin zbatimin e të gjitha koncepteve të nevojshme që Maturantët duhet të dinë në lidhje me “Ekuacionet dhe Sistemet e Ekuacioneve”. Zgjidhini ushtrimet e mëposhtme dhe më pas kontrolloni përgjigjet tuaja me anë të plotësimit të testit online: Përgjigjet do t’ju korrigjohen në mënyrë automatike pasi të zgjidhni alternativat. 1. Zgjidhni ekuacionin $\frac{2+x}{3}-\frac{x-1}{6}=x+2$. Rrenjë e tij është: A) …

Lexo më shumë »

“Bashkësitë dhe Veprimet me Rrënjët” – Test Online me 14 Ushtrime

"Bashkësitë dhe Veprimet me Rrënjët" - Test Online me 14 Ushtrime

Këto ushtrime përmbledhin zbatimin e të gjitha koncepteve të nevojshme që Maturantët duhet të dinë në lidhje me “Bashkësitë dhe Veprimet me Rrënjët”. Zgjidhini ushtrimet e mëposhtme dhe më pas kontrolloni përgjigjet tuaja me anë të plotësimit të testit online: Përgjigjet do t’ju korrigjohen në mënyrë automatike pasi të zgjidhni alternativat. 1. Jepet bashkesia $A=\{x \in N / 2 \leq …

Lexo më shumë »

Programet orientuese Matura Shtetërore Profesionale 2020 – Të rishikuara (Covid-19)

Programe orientuese Matura Shtetërore Profesionale 2020 (Covid-19)

Pandemia COVID-19 ka prekur çdo fushë të veprimtarisë njerëzore dhe të gjithëve na është dashur të përshtatemi me një ndryshim të papritur në mënyrën se si jetojmë. Ky ndryshim natyrisht ka përfshirë edhe arsimin. Prandaj, për t’u ardhur në ndihmë maturantëve, janë ka rishikuar Programet Orientuese, ku  janë hequr nga provimet e Maturës, njohuritë lëndore që janë zhvilluar gjatë mësimit …

Lexo më shumë »

Provimet ndër vite “Qytetari-Psikologji” (2010 – 2019) | Matura Shtetërore | 12Vite

Provimet Qytetari-Psikologji ndër vite (2010 – 2019) | Matura Shtetërore | 12Vite

Në këtë faqe do të gjeni provimet me zgjedhje të “Qytetari-Psikologji” ndër vite së bashku me skemat e vlerësimit. Të zhvillosh testet e viteve të mëparshme shërben si orientim për të kuptuar strukturën e provimit dhe për të testuar njohuritë. *Shpjegime: Në provimet e viteve te fundit do të shikoni këtë shënim “Nuk eshte publikuar nga MASR” kjo pasi që prej …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)