fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Hebrenjte dhe Shqiptaret – Histori

Shembull nga projekti “Hebrenjte dhe Shqiptaret”:

Studimi i fundit mbi hebrenjtë Shqipëri ofron këndvështrime reja patrajtuara parë, si për shembull, për rolin e ambasadorit parë amerikan Herman Bernshtajn, me kombësi hebreje Shqipëri vitet 1930-1933, i cili përgatiti një marrëveshje, sikurse është pohuar, bashkëpunim me ambasadorin shqiptar Uashington, Faik Konica. Sipas studiuesit Sinani, hebrenjtë Shqipëri nuk erdhën rastësishtKa pasur bisedime dy dhe shumëpalëshe me qeverinë shqiptare: “Ardhja nuk ka qenë rastësore. Qe vitin 1932-1933 fillojnë bisedimet dy dhe shumëpalëshe me qeverinë mbretërore për krijuar një mundësi Shqipëri instaloheshin grupime mëdha hebrenjsh Evropës Qendrore. Këto bisedime janë bërë nga Lidhja e Kombeve, nga Komisariati i Lartë i Refugjatëve dhe nga organizata izraelite. Ka pasur edhe bisedime nivelit dypalësh midis Shteteve Bashkuara dhe qeverisë mbretërore. Edhe këto bisedime janë bërë për vendosur masë hebrenj ShqipëriHebrenjtë  drejtoheshin drejt Shqipërisë e tokave shqiptare, sepse e dinin se aty si nga populli ashtu edhe nga qeveria nuk kishte përndjekje tyre, nuk kishte kuota pranimi, nuk kishte përbuzje fetare apo kombëtare, nuk kishte genocid ndaj kombeve tjerë. Ato e dinin se shqiptarët kishin besë, se i hapnin derën mikut dhe kujtdo qe ishte nevojë, se qeveria e tyre dëshironte përparimin e vendit dhe ekonomisë, dhe se hebrenjtë vendas jetonin si gjithë tjerët

(Perpunuar nga materialet e Google dhe Wikipedia)

Review Overview

Perpunimi i Projektit:

User Rating: 4.93 ( 6 votes)

Shihni dhe

Humanizmi dhe Rilindja Evropiane – Projekt në Histori

 Humanizmi dhe Rilindja Evropiane Humanizmi Humanizmi (lat. humanitas – njerëzia) është një filozofi etike dhe një botëkuptim, që drejtohet nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)