fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Baterite – Projekt ne Kimi

Meposhte do te gjeni shembuj nga projekti:

Llojet e baterive:

 • bateri Alkaline  ​
 • bateri Alumini ​
 • bateri Atomike ​
 • bateri Lithiumi​
 • bateri Optoelectrike-bërthamore ​
 • Bateri Organike radikale ​
 • bateri Oksiride​
 • bateri Argjend-okside​
 • bateri Aktivizimit – ujit​
 • bateri Zink-Karbon​
 • bateri Lithium-jon
 • bateri Polimer litium-jon  ​
 • bateri Nikel-kadmiumi​
 • bateri Nikel metal hydride ​
 • bateri kripë te shkrirë  ​
 • bateri 9V ​
 • bateri (tuba vakumi) ​
 • bateri AA ​
 • bateri AAA ​
 • bateri AAAA ​
 • bateri B (tuba vakumi) ​
 • bateri Backup ​
 • bateri C (tuba vakumi) ​
 • bateri C ​
 • bateri D ​
 • bateri Atomike

Baterite ne jeten e perditshme

Bateritë janë një pjesë gjithmonë e rëndësishme e jetës so përditshme. Nëse kjo ju duket thjeshtë një retorikë shkrimi teknologjik, mendojeni pak gjatë; ato jo vetëm ndodhen prej mëse 20 vitesh pjesën madhe orave dorës, sot ato fuqizojnë telefona celularë, laptopë dhe netbookë, aksesorë shtëpie e udhëtimi, periferika wireless dhe shume tepër.

Bateritë e litiumit janë sot lloji i përhapur përdorimin e përditshëm; nga boom-i fluturimit elektrik komanduar, deri telefonat tuaj celularë, cilët nuk peshojnë sa një tullë e vogël ndërimi, ato kanë qënë një sukses i vërtetë i dhjetëvjeçarit po lëmë pas, por kanë patur dhe problemet e tyre. Tejnxehja dhe shkatërrimi nga zjarri mbi gjitha është shfaqur herë pas here lajmet online, por një problem tillë, bateritë e reja me Zink nuk do ta kenë, por jo vetëm kaq.

Bateritë Zink-Ajër (mos i ngatërroni me ato Zink-Karbon, cilat janë një ndër llojet e barerive standarte me një përdorim) janë gjithashtu lira për tu prodhuar se ato Litiumit dhe dhe kanë aftësi ruajnë një ngarkesë rreth tri herë madhe. Kompania Zvicerane ReVolt, planifikon shpërndarjen e këtyre baterive Zink-Ajër vitin e ardhshëm, duke filluar me përmasat vogla për ushqyer aparatet e dëgjimit apo orat e dorës, e për arritur pas gjatëvitit tek bateritë e telefonave celularë dhe laptopëve.

(ky projekt eshte punuar nga materialet e marra nga Google dhe Wikipedia)

 

Review Overview

Perpunimi i Projektit:

User Rating: 3.99 ( 12 votes)

Shihni dhe

24. Eteret – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Eteret Eteret përmbajnë C, H, O. Janë izomerë strukturorë me alkoolet. Formula e përgjithshme e …

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)