fbpx
E Fundit

 – Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK! (së bashku me Testet)

Aknet dhe Pucrrat – Biologji

Kur shfaqen aknet dhe pucrrat?

  • Aknet dhe pucrrat mund të shfaqen në moshën puberale, por nuk janë të pakta rastet e shfaqjes së tyre edhe në moshat adulte, herë-herë edhe tek gratë në fillim të menopauzës. Kjo dermatozë mund të shfaqet vetë, krejt papritur dhe po kështu mund të zhduket. Pas moshës 12 vjeç nisin shqetësimet​
  • Trajtimi bëhet tek dermatologu – mjeku i lëkurës, varësisht nga pasqyra klinike, pra, gjendja e pacientit.​ Vetem dermatologu mund te trajtoje me kujdes problemin e lekures tuaj, bazuar ne nje sere analizash dhe simptomash. Mos u keshilloni me askend tjeter, pervec mjekut specialist te lekures.
  • Trajtimi bëhet jo me një konsultim, por për një kohë të gjatë, në vazhdimësi, ku varësisht nga gjendja e përkeqësimit fillohet me terapi lokale (tonik të ndryshëm, antiseptikë, me antibiotik, keratolitik, epitelizues si dhe preparate në formë kremash hidrante, vitamina dhe substanca tharëse).​

Keshilla per parandalimin e tyre:

1. Mos ndërhyni me duar në puçra ose pika të zeza, sepse janë shenja inflamacioni. Shtypja është e rrezikshme nuk bën tjetër veçse përkeqëson gjendjen e lëkurës.​

2. Trajtoni fytyrën me produkte cilësore me përbërës organikë si: kamomil, kamfor, kalendula etj​

3. Lani duart përpara aplikimit.​

4. Zgjidhni kozmetikë profesionale.​

5. Evitoni Fast-Food-et dhe ushqimet e skuqura, ​

6. Përdorni fruta e ushqime të freskëta.​

7. Merrni vitamina A, C, E.​

8. Mos përdorni sapunë kundër yndyrës. Në këto raste gjëndrat reagojnë duke prodhuar yndyrë në sasi.​

9. Përdorni drithëra, vaj ulliri, kos, fruta, perime, prodhime deti​

10. Pini shumë ujë (pa gaz). është mënyra më e mirë për të hidratuar lëkurën.​

11. Kujdes nga flokët e gjatë. Në kushtet e një higjene të keqe ato mund të jenë bartës bakteriesh dhe në kontakt me lëkurën keqësojnë gjendjen e saj duke stimuluar infeksionet.​

Projekti eshte nje sistemim materialesh nga faqe te internetit si Google dhe Wikipedia. Ky punim tregon dhe pikpamjen e nxenesit mbi kete teme. 

Review Overview

Përpunimi i projektit:

User Rating: 4.26 ( 7 votes)

Shihni dhe

12. Fotosinteza dhe fotosistemet | Biologjia për Maturën Shtetërore

12. Fotosinteza dhe fotosistemet | Biologjia për Maturën Shtetërore

Ky është një material shpjegues dhe ilustrues rreth temës:  “Fotosinteza dhe fotosistemet”. ➯Kliko këtu për …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)