fbpx
E Fundit

Tag Archives: analiza letrare

Hamleti – Shekspiri, Analize e plote e Vepres!

hamleti shekspir

Hamleti, tragjedia me e famshme e W.Sh, sipas kritikeve eshte shkruar me 1601-1602 mbi bazen e nje sage (kenge epike popullore ose legjenda te perhapura ne vendet skandinave ne Mesjeten e hershme) daneze, por e ndryshuar e zhvilluar dhe e zbukuruar me nje mjeshtri aq te cuditshme sa mund te quhet vepra teatrale me popullore dhe me e thelle qe …

Lexo më shumë »

Xha Gorio – Balzak, Analize e Plote!

xha gorio balzak

Romani “Xha Gorio”, botuar për herë të parë në vitin 1834 në Paris, përbën boshtin e  Komedisë Njerëzore të Balzakut. Ai shërben si udhëkryq ku takohen disa prej heronjve kryesorë të veprës së tij. Balzaku u bë shkrimtari i parë në botë që hartoi një vepër, e cila me të gjithë përmbajtjen dhe hollësitë artistike si dhe strukturën, mbështetet në …

Lexo më shumë »

Lista e veprave + Analizat, Provimi i detyruar i Letërsisë | Matura Shtetërore 2019

Lista e veprave 2018

 Lista e veprave 2019. Ministria e Arsimit ka miratuar listën e veprave letrare të cilat mund të jenë pjesë e provimit të detyruar të “Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe” për Maturën e vitit 2019. Më poshtë janë listuar të gjitha veprat letrare sëbashku me analizat përkatëse. Mjafton të klikoni mbi një analizë dhe do të drejtoheni menjëherë në analizën qe kemi përgatitur …

Lexo më shumë »

Lista e veprave + Analizat, Provimi i detyruar i letërsisë, Matura 2018.

Lista e veprave 2018

 Ministria e Arsimit dhe Sportit ka miratuar listën e veprave letrare të cilat mund të jenë pjesë e provimit të detyruar të “Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe” për Maturën e vitit 2018. Më poshtë janë listuar të gjitha veprat letrare sëbashku me analizat përkatëse. Mjafton të klikoni mbi një analizë dhe do të drejtoheni menjëherë në analizën qe kemi përgatitur për …

Lexo më shumë »

Mrizi i Zanave – Gjergj Fishta, Analize e vepres!

Mrizi i Zanave, u botua për herë te pare me 1913 nga shtypshkronja “Nikaj” ne Shkoder dhe permbante gjithsej 8 poezi lirike. Botimi i dyte i vepres u be me 1924, nga shtypshkronja “Zonja e paperlyeme”, po ne Shkoder. Perveç poezive Fishta perfshiu ne te edhe melodramen “Shqyptari i qytetnuem” dhe tragjedinë “Juda Makabe”. Me 1930 doli botimi i trete …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)