fbpx
E Fundit

Tag Archives: projekt ne kimi

Teknikat e pastrimit të ujit – Kimi

 Ne kete projekt do te gjeni disa teknika te pastrimit te ujit te ilustruara me foto, te cilat mund te behen ne kushte shtepie. Ja disa prej tyre:   1.Metoda e Vlimit  Mjetet e nevojshme:  Nje kontenier uji  Ngrohes (me gaz, me dru, etj)  Ngrohesi duhet te jete ne temp te larte  Procesi:  Uji vendoset ne kontenier dhe mbulohet derisa te vloje.  Uji duhet lene te vloje per 10 minuta.  Kur ftohet eshte ne gjendje te perdoret.  Avantazhet:  Metode e thjeshte dhe eficiente e pastrimit te ujit.  Vret shume bakterie te cilat ndodhen ne uje  Perdoren mjete rrethanore  Disavantazhet:  Nuk eshte e leverdiseshme per shkak te harxhimit qe mund te kemi nga ngrohesi  Nuk e heq dheun nga uji I turbullt  Nuk do te heqe lendet e ngurta qe permban uji.       2. Metoda e ekspozimit ne diell   Mjetet e nevojshme:  Nje shishe platike te paster (jo prej qelqi pasi ajo nuk I lejon te hyjne mire rrezet e diellit)   Drita e diellit  Procesi:  Mbushet shishja me ¾ me uje, …

Lexo më shumë »

Strukturat makromolekulare dhe përdorimi i tyre në jetën e përditshme – Kimi

Strukturat makromolekulare dhe përdorimi i tyre në jetën e përditshme – Kimi

Strukturat makromolekulare dhe perdorimi i tyre ne jeten e perditshme. Makromolekulat jane molekula te medha te krijuara nga polimerizmi i molekulave me te vogla, ose sic mund te quhen ndryshe monomenere, duke krijuar molekula me peshe te madhe, te cilat jane esencial per funksionimin e mire te organizmit tone. Makromolukulat kryesore jane: acidet nukleike (ADN, ARN), proteinat, karbohidrat dhe lipidet. …

Lexo më shumë »

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)