fbpx
E Fundit

Tag Archives: katode

15. Elektroliza – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Elektroliza Elektroliza është procesi i kundërt me elementin galvanik. Gjatë elektrolizës ndodh shndërrimi i energjisë elektrike në energji kimike të një procesi redoks. Elektroliza realiozohet në një enë të vetme të quajtur elektrolizer. Gjithashtu duhet një burim i fuqishëm rryme, përcjellësit dhe elektrodat. Elektrolizës mund t’i nënshtrohen substanca në gjendje të shkrirë ose në tretësirë ujore. • Anoda është elektroda …

Lexo më shumë »

14. Elementi galvanik – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Elementi galvanik Elektrokimia  është ajo pjesë e kimisë që studion shndërrimin e energjisë kimike në energji elektrike dhe anasjelltas gjatë reaksioneve kimike. Elementi galvanik realizohet gjatë shndërrimit të energjisë kimike të një procesi redoks në energji elektrike duke shërbyer si burim rryme. Elementi galvanik përbëhet nga dy gjysmë elemente galvanik, ura e kripës, përcjellësit dhe aparati që tregon kalim rryme. Gjysmë …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)