fbpx
E Fundit

Tag Archives: forca e arkimedit

15. Ushtrime me zgjidhje | Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

15 ushtrime përmbledhëse të zgjidhura

USHTRIME ME ZGJIDHJE Ushtrimi 1: Një trup hidhet me shpejtësi fillestare 10m/s, në një sipërfaqe të ashpër ( $ \mu $ =0.2) a) Ç’rrugë bën trupi deri sa ndalon? b) Pas sa kohe ndalon trupi? Trupi kryen lëvizje drejtvizore njëtrajtësisht të ngadalësuar. Ushtrimi 2: Një trup hidhet me shpejtësi fillestare 20m/s në një sipërfaqe të ashpër ($ \mu $ =0.2). …

Lexo më shumë »

13. Magnetizmi dhe fusha magnetike – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Magnetizmi dhe fusha magnetike 1. Fusha magnetike Në atë zonë të hapësirës, ku ndihet veprimi i forcave magnetike, themi se kemi fushë magnetike (F.M). Fusha magnetike krijohet nga: rryma elektrike, magnetët dhe të dyja. Dy magnete me pole të njëjta shtyhen, ndërsa dy magnete me pole të kundërta tërhiqen. Fusha magnetike gjeometrikisht tregohet me anën e vijave të forcës/fushës. Dalin …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)