fbpx
E Fundit

Tag Archives: vale

9. Valët mekanike – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Valët mekanike - Teori + 5 ushtrime

Valët mekanike 1.  Valë mekanike Procesi i përhapjes së një ngacmimi në një mjedis, quhet valë. Kemi dy lloje valësh:  gjatësore tërthore a) Vala quhet gjatësore, nëse pikat e mjedisit lëkunden në drejtim të njëjtë me përhapjen e valës. Valët gjatësore përhapen: në gaze, lëngje dhe trupat e ngurtë. b) Vala quhet tërthore, nëse pikat e mjedisit lëkunden në drejtim pingul me …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)