fbpx
E Fundit

Tag Archives: ushtrime me sisteme trupash

2.2 Dinamika, PJESA E DYTË – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Dinamika - Pjesa e Dyte

DINAMIKA Ligji i Parë i Njutonit \( \overrightarrow{F_{R}}=\overrightarrow{0} \) \( \overrightarrow{F_{R}} \) shuma gjeometrike / vektoriale e forcave ( \( \overrightarrow{F_{R}}=\overrightarrow{F_{1}}+\overrightarrow{F_{2}}+ \ldots +\overrightarrow{F_{n}} \) ) Ky ligj zbatohet vetëm në dy raste: Kur trupi është në prehje. Kur trupi lëviz me shpejtësi konstante (a=0). Ligji i Dytë i Njutonit \( \overrightarrow{F_{R}}=m\overrightarrow{a} \) \( \overrightarrow{a}=\frac{\overrightarrow{F_{R}}}{m} \) Ky ligj zbatohet vetëm kur …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)