fbpx
E Fundit

Tag Archives: Strukturat makromolekulare

Strukturat makromolekulare dhe përdorimi i tyre në jetën e përditshme – Kimi

Strukturat makromolekulare dhe përdorimi i tyre në jetën e përditshme – Kimi

Strukturat makromolekulare dhe perdorimi i tyre ne jeten e perditshme. Makromolekulat jane molekula te medha te krijuara nga polimerizmi i molekulave me te vogla, ose sic mund te quhen ndryshe monomenere, duke krijuar molekula me peshe te madhe, te cilat jane esencial per funksionimin e mire te organizmit tone. Makromolukulat kryesore jane: acidet nukleike (ADN, ARN), proteinat, karbohidrat dhe lipidet. …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)