fbpx
E Fundit

Tag Archives: Struktura lëndë molekula substaca projekt kimi

Struktura e lëndës – Projekt në Kimi

 Struktura e lëndës Molekula Molekula (nga lat. “molecula”, prej fjalës moles – masë, madhësi, “sasi e vogël”) është njësia (grimca) më e vogël përbërëse e një elementi kimik të pa jonizuar që mund të ekzistojë në gjëndje të lirë dhe që ruan vetitë e elementit kimik përkatës. Mund të jetë një atomike, që d.t.th. se është e përbërë nga një atom (si tek heliumi, argoni, neoni, kseni), ose shumë atomike, që përbëhet nga shumë atome, të …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)