fbpx
E Fundit

Tag Archives: renia e lire

1. Lëvizja Drejtvizore & Rënia e Lirë – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

1. Lëvizja Drejtvizore & Rënia e Lirë - Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

LËVIZJA DREJTVIZORE E NJËTRAJTSHME Lëvizja e një trupi me shpejtësi \(v\) konstante quhet Lëvizja Drejtvizore e Njëtrajtshme (LDNJ) dhe nxitimi është zero \(a=0\) sepse: \( a=\frac{v_{2}-v_{1}}{t} \) ose \(a=v‘(t)\) Grafikët e kësaj levizje janë varesia e x nga t: LËVIZJA DREJTVIZORE NJËTRAJTËSISHT E NDRYSHUESHME Lëvizja e një trupi me nxitim konstant quhet Lëvizje Drejtvizore Njëtrajtësisht e Ndryshueshme. Kemi dy lloje …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)