fbpx
E Fundit

Tag Archives: reaksion i prapesueshem

12. Parimi La Shatelie – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Parimi La Shatelie Faktorët që ndikojnë në vendosjen e gjendjes së ekuilibrit në një reaksion të prapësueshëm janë: 1. Përqendrimi i substancave në ekuilibër 2. Temperatura 3. Trysnia Gjendja e ekuilibrit mbetet e pandryshuar për aq kohë sa nuk ndryshojnë këto tre faktorë. Ndryshimi i të paktën njërit prej tyre e prish gjendjen e ekuilibrit dhe reaksioni do të zhvillohet …

Lexo më shumë »

11. Konstantja e ekuilibrit – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Reaksionet e prapësueshëm dhe të paprapësueshëm Një reaksion është i paprapësueshëm nëse reaktantët kthehen në produkte, por produktet nuk mund të kthehen në reaktantë në të njëjtin interval kohor pa ndryshuar kushtet e reaksionit. Një reaksion është i prapësueshëm kur në të njëtin interval kohor reaktantët kthehen në produkte dhe produktet në reaktantë. Karakteristikë për një reaksion të prapësueshëm është …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)