fbpx
E Fundit

Tag Archives: puna ne termodinamike

5. Termodinamika – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Termodinamika - Teori + 11 Ushtrime

Termodinamika 1. Cfarë është gazi ideal? Gazi ku mungojnë forcat e bashkëveprimit midis molekulave quhet gaz ideal. Ekuacioni i gazit ideal ështe:  \( PV= \upsilon RT \) Formula mund të shkruhet edhe si: \( PV=\frac{m}{M}RT \) 2. Ligji i bashkuar i gazeve Shprehja matematike e këtij ligji është: \( \frac{P_{1}V_{1}}{T_{1}}=\frac{P_{2}V_{2}}{T_{2}} \) (Kur ndryshojnë tre madhësitë) Dallojmë tre raste të rëndësishme: …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)