fbpx
E Fundit

Tag Archives: plotë

Henrik Ibsen – Armiku i Popullit, Analize e plote!

Henrik Ibsen është shkrimtari më i madh norvegjez. Perveçse dramaturg, Ibsen ishte githashtu dhe poet, si dhe drejtor i një teatri. Shpesh ai konsiderohet si “Babai i Realizmit” dhe si një nga themeluesit e modernizmit ne teatër. Nga vepra e Ibsenit, dallojme: “Zjarri, “Pjer Gynt” Armiku i popullit”, “Shtëpi kukulle”, “Hedda Gabler”. “Fantazmat”, “Rosaku i eger” ,etj Shumë nga dramat …

Lexo më shumë »

Don Kishoti – Miguel de Servantes, Analize e plote!

Cfarë duhet të mbajmë mend? – Shkurtimisht a) Qëllimi: Parodizmi i librave (romaneve) me aventura kalorsiake (të cilave u kishte kaluar koha) që çorodisnin mendjen e njerëzve dhe i largonin ata nga realiteti. Servantesi vë në lojë hidalgot që bënin një jetë parazitare. b)Personazhet: 1. Don Kishoti: Tragjikomik, idealist – nuk kërkon asgjë për vete. Humanist i vërtetë – kërkon …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)