fbpx
E Fundit

Tag Archives: pastrimi ujit

Teknikat e pastrimit të ujit – Kimi

 Ne kete projekt do te gjeni disa teknika te pastrimit te ujit te ilustruara me foto, te cilat mund te behen ne kushte shtepie. Ja disa prej tyre:   1.Metoda e Vlimit  Mjetet e nevojshme:  Nje kontenier uji  Ngrohes (me gaz, me dru, etj)  Ngrohesi duhet te jete ne temp te larte  Procesi:  Uji vendoset ne kontenier dhe mbulohet derisa te vloje.  Uji duhet lene te vloje per 10 minuta.  Kur ftohet eshte ne gjendje te perdoret.  Avantazhet:  Metode e thjeshte dhe eficiente e pastrimit te ujit.  Vret shume bakterie te cilat ndodhen ne uje  Perdoren mjete rrethanore  Disavantazhet:  Nuk eshte e leverdiseshme per shkak te harxhimit qe mund te kemi nga ngrohesi  Nuk e heq dheun nga uji I turbullt  Nuk do te heqe lendet e ngurta qe permban uji.       2. Metoda e ekspozimit ne diell   Mjetet e nevojshme:  Nje shishe platike te paster (jo prej qelqi pasi ajo nuk I lejon te hyjne mire rrezet e diellit)   Drita e diellit  Procesi:  Mbushet shishja me ¾ me uje, …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)