fbpx
E Fundit

Tag Archives: optika gjeometrike

10. Optika Gjeometrike– Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Optika gjeometrike - Teori + 6 ushtrime

Optika gjeometrike Drita Drita është valë elektromagnetike që përhapet në zbrazëti me v = 300 000 km/s. Pra: \(c = 3 \cdot 10^{8}} m/s.\) Në ujë shpejtësia zvogëlohet: \(v_{u}}= 225 000 km/s.\) Treguesi i përthyerjes: n = c/v. Nuk ka njësi matëse, është numër. \(n_{ajrit}} = 1\) \(n_{ujit}} = 4/3\) \(n_{qelqit}} = 1.5\) Mjedisi me tregues përthyerje më të madh, quhet …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)