fbpx
E Fundit

Tag Archives: masa ne gram

4. Përqendrimet – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Përqendrimet Përqendrimi i tretësirave shpreh përbërjen sasiore të tyre, d.m.th.  tregon përmbajtjen e secilit komponent në tretësirë. Përqendrimi i tretësirave mund të shprehet në disa mënyra, të cilat bazohen në masën e tretësirës, vëllimin e tretësirës, masën e tretësit, ose raportin molar të substancës së tretur ndaj numrit të përgjithshëm të moleve në tretësirë. • Përqendrimi në përqindje (C%) në …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)