fbpx
E Fundit

Tag Archives: ligji i ruajtjes se impulsit

4. Impulsi i Trupit – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Impulsi i Trupit - Teori dhe Ushtrime te Zgjidhura

Impulsi i Trupit 1. Cfarë është Impulsi i Trupit? Impulsi i trupit është madhësia vektoriale \( \overrightarrow{P}=m\overrightarrow{v} \) (kg$ \cdot $ m/s) Ndryshimi i impulsit \( \Delta P=P_{2}-P_{1} \) (kg$\cdot$ m/s) 2. Lidhja e forcës me ndryshimin e Impulsit. \( F=ma=m \left( \frac{v-v_{0}}{t} \right) =\frac{P-P_{0}}{t}=\frac{ \Delta P}{ \Delta t} \) \( \Delta P=F \Delta t \) (Impulsi i forcës) 3. …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)