fbpx
E Fundit

Tag Archives: krahasimi

Figurat Stilistike – Shpjegimi dhe llojet e tyre!

Figurat stilistike, figurat letrare, llojet e tyre dhe percaktimet vetem ne www.alkimistet.com

Figurat themelore stilistike : Personifikimi – është ajo figurë letrare stilistike me anën e së cilës sendit ose kafshës i vishen tiparet e njeriut, gjërat pa shpirt shpirtezohën, gjërat pa ndërgjegjje ndjejnë, mendojnë dhe kryejnë veprime njerëzore. Personifikimi i të vdekurit quhet prozopopë. P.sh: “C’ke flamur që s’valon, Jam semurë e po rënkoj….” Paralelizmi figurativ – është pranëvënia paralelisht e …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)