fbpx
E Fundit

Tag Archives: katalizatoret biologjik

Katalizatorët – Ese Shpjeguese në Kimi

Ese Shpjeguese “Katalizatoret” Per te nisur kete ese, si fillim duhet te shpjegojme konceptin e katalizatorit. Pra, cfare eshte katalizatori? Sipas perkufizimit ne liber, katalizatori eshte nje substance e cila ul energjine e aktivizimit, rrit shpejtesine e reaksionit dhe, ne fund, si nga perberja kimike, ashtu dhe nga ana sasiore, del e pandryshuar. Katalizatoret ndahen ne dy grupe te medha: …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)