fbpx
E Fundit

Tag Archives: interference destruktive

11. Interferenca e dritës – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Interferenca e dritës - Teori + 2 ushtrime

Interferenca e dritës 1. Interferenca Mbivendosja e valëve me frekuencë të njëjtë quhet interferencë. Burimet që prodhojnë valë me frekuencë f të njëjtë quhen burime koherente. • Kemi dy lloje interferencash: a) forcuese/konstruktive b) dobësuese/destruktive Nëse: \(r_{2}-r_{1}=k$\cdot $\lambda $\) \(k=0,1,2,3\) Interferencë forcuese/ konstruktive: \(Ar=A_{1}+A_{2}\) Nëse: \( r_{2}-r_{1}=(2k+1)$\cdot $ \lambda $/2\) Interferencë dobësuese/destruktive: \(Ar=A_{1}-A_{2}\) USHTRIME TË ZGJIDHURA  Ushtrimi 1: Dy burime …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)