fbpx
E Fundit

Tag Archives: Harold

Çajld Harold – Bajron, Analizë e veprës!

Vepra është botuar më 1812  dhe përmban përshtypjet e udhëtimit të Bajronit, të cilat përfshiheshin në ditarin e udhëtimit të autorit. Eshtë model klasik i poemës romantike, ku lirika gërshetohet me epikën dhe linja tregimtare mplekset me meditimet e poetit. Lirizmi shpaloset në përshkrimin e natyrës mesdhetare, në meditime. Me ndjenjë të thellë përshkruhen peizazhet romantike të Spanjës, bukuria e …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)