fbpx
E Fundit

Tag Archives: gjeometria e cifteve

6. Strukturat e Ljuisit dhe forma gjeometrike – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Strukturat e Ljuisit Strukturat e Ljuisit janë një formë skematike e shprehjes së formulave të përbërjeve duke u mbështetur në rregullin e plotësimit të oktetit elektronik. Për të ndërtuar një strukturë Ljuisi, ndjekim këto rregulla: 1. Llogarisim numrin e elektroneve valente në një përbërje me shumën e prodhimit: nr.atomesh · nr.grupi. Nëse kemi te bëjmë me jone, kësaj shume i …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)