fbpx
E Fundit

Tag Archives: etere te perbere

24. Eteret – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Eteret Eteret përmbajnë C, H, O. Janë izomerë strukturorë me alkoolet. Formula e përgjithshme e tyre është: CnH2n+2O.  Grupi funksionor i etereve është lidhja eterore. Eteret ndahen në: a) etere të thjeshtë, kur të dyja degët e lidhura tek oksigjeni janë të njëjta b) etere të përbërë (ose të përzierë), kur të dyja degët të lidhura tek oksigjeni janë të …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)