fbpx
E Fundit

Tag Archives: energjia kinetike formula

3. Puna dhe Energjia Mekanike – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Puna dhe Energjia Mekanike

Puna dhe Energjia Mekanike 1. PUNA Cfarë është puna në fizikë? Që të kryhet punë në fizikë duhet të kemi zhvendosje. Nese nuk ka te tillë A=0. \( A_{y}=F_{y}x\cos 90=0 \) \( A_{x}=F_{x}x\cos \alpha \) SHËNIM: Të gjitha forcat që janë pingule me zhvendosjen, nuk kryejnë punë \(cos90=0\). Puna e forcës së fërkimit është gjithmone negative \( A_{f}=f \cdot x …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)