fbpx
E Fundit

Tag Archives: dante analiza

Komedia Hyjnore – Dante Aligeri, Analiza dhe Vepra e Plote!

komedia hyjnore

Njohuri mbi Dante Aligerin Rreth periudhës kur jetonte Dante Dante ishte poeti i fundit i Mesjetës dhe njëkohësisht poeti i parë i Kohes së Re. Vepra e tij kishte një karakter kontradiktor. Atdheu i tij ishte Italia, vendi më i përparuar i Europës mesjetare, ku më parë u zhvillua kapitalizmi, qendër e lulëzim tregtie, ku zotërimet feudale u zëvendësuan me …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)