fbpx
E Fundit

Arte

Piktura, poezia e heshtur – Projekt në Arte

 Projekt – Piktura, poezia e heshtur. Arti barok Shekulli XVII ose e quajtur ndryshe “Epoka Barok” është një periudhë e cila të sjell menjëherë ndërmend periudhën e viteve 1600 deri në gjysmën e viteve 1700 dhe është një etapë e rëndësishme në historinë e zhvillimit të kulturës së Europës Perëndimore.Kjo periudhë është vazhdimi i ndryshimeve dhe i zhvillimeve historike, …

Lexo më shumë »

Figura te shquara te muzikes Shqiptare-Arte

Muzika Shqiptare përbën një ndër pasuritë më të çmuara të vendit. Në përshkrimet e studiuesve të huaj të ardhur në Shqipëri gjatë shekujve XVIII-XIX është arritur në konkluzionin se pasuria kryesore e Shqipërisë është folklori muzikor. Gjurmët e lashtësisë së tij janë provuar që prej shekujve XIV-XIII p.e.s. Në objekte të ndryshme arkeologjike – skulptura, basoreliefe, terrakota, etj. – janë …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)