fbpx
E Fundit

Tag Archives: trimolekular

10. Kinetika kimike – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Kinetika kimike Kinetika kimike është ajo pjesë e kimisë që studion shpejtësinë e reaksionit kimik dhe mënyrën e bashkëveprimit të substancave. Reaksion kimik quajmë shndërrimin e një ose disa substancave në një ose disa substanca të tjera të ndryshme nga të parat. Gjatë reaksionit kimik prishen lidhjet ekzistuese midis atomeve dhe formohen lidhje të tjera. A + B → D …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)