fbpx
E Fundit

Tag Archives: radioaktiviteti

12. Fizika moderne – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Fizika moderne - Teori + 5 ushtrime

Fizika moderne 1. Ndërtimi i atomit • Atomi është grimcë e pandashme. Në qëndër të atomit ndodhet bërthama e ngarkuar pozitivisht. Ajo përbëhet nga protone dhe neutrone. Rrotull bërthamës sillen elektronet. • Numri i protoneve në bërthamë është i barabartë me numrin e elektroneve, pra nga pikëpamja elektrike atomi është elektroasnjëanës. SHËNIM: Bërthama nuk ka elektrone, por ajo lëshon elektrone. …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)