fbpx
E Fundit

Tag Archives: nxehtesi specifike

17. Termokimia – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Termokimia Termokimia është ajo pjesë e kimisë që studion efektet energjitike të shndërrimeve ose proceseve kimike. Efekti energjitik që shoqëron reaksionin kimik mund të jetë edhe në trajtën e nxehtësisë. ⇒ Nëse reaksioni shoqërohet me thithje energjie (nxehtësie) quhet reaksion endotermik. ⇒ Nëse reaksioni shoqërohet me çlirim energjie (nxehtësie) quhet reaksion ekzotermik. Një reaksion kimik , në të cilin shprehet …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)