fbpx
E Fundit

Tag Archives: elektrostatika

6. Elektrostatika – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Fizika për Maturën Shtetërore

Elektrostatika - Teori dhe Ushtrime te Zgjidhura

Elektrostatika 1. Ligji i Kulonit Për dy grimca q1 dhe q2 themi se kur ngarkesat e tyre janë: (+)(+) shtyhen (-)(-) shtyhen (+)(-) tërhiqen \( F=k\frac{q_{1}q_{2}}{R^{2}} \) (N) Nga Formula për forcën kuptojmë se kemi përpjestim të drejtë me ngarkesën, përpjestim të zhdrejtë me largësinë. Kjo formulë vlen vetëm në boshllëk. Shembull: \( \overrightarrow{F_{R}}= \left( \overrightarrow{F}_{1-3}+\overrightarrow{F}_{2-3} \right) \) \( F_{R}= …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)