fbpx
E Fundit

Tag Archives: elektrolite te forte

8. Grada dhe konstantja e shpërbashkimit – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Grada dhe konstantja e shpërbashkimit elektrolitik Për të përcaktuar nëse një substancë është elektrolit i fortë ose i dobët, llogarisim gradën e shpërbashkimit elektrolitik (α) dhe konstanten e shpërbashkimit elektrolitik (Ksh). Sa më e madhe vlera e gradës së shpërbashkimit elektrolitik (α) dhe konstantja e shpërbashkimit elektrolitik (Ksh), aq më i fortë është elektroliti. Kjo do të thotë që shpërbashkohet …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)