fbpx
E Fundit

Tag Archives: Don

Don Kishoti – Miguel de Servantes, Analize e plote!

Cfarë duhet të mbajmë mend? – Shkurtimisht a) Qëllimi: Parodizmi i librave (romaneve) me aventura kalorsiake (të cilave u kishte kaluar koha) që çorodisnin mendjen e njerëzve dhe i largonin ata nga realiteti. Servantesi vë në lojë hidalgot që bënin një jetë parazitare. b)Personazhet: 1. Don Kishoti: Tragjikomik, idealist – nuk kërkon asgjë për vete. Humanist i vërtetë – kërkon …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)