fbpx
E Fundit

Tag Archives: acid citrik

27. Acidet karboksilike – Teori, Formula dhe Ushtrime të Zgjidhura | Kimia për Maturën Shtetërore

Acidet karboksilike Përmbajnë C, H dhe O. Kanë si grup funksionor të tyre grupin karboksilik. Klasifikimi: • Acidet karboksilike mund të klasifikohen në varësi të skeletit karbonik:      a) acide karboksilike të ngopura (acide alkanoike)      b) acide karboksilike të pangopura (acide alkenoike dhe acide alkinoike)      c) acide karboksilike aromatike (acide arenoike) • Acidet karboksilike mund …

Lexo më shumë »
12Vite.com

– Kursi i plotë i “Matematikës” me 50 orë mësimore video të regjistruara, nga 5000 LEK, ju e përfitoni për 3500 LEK për ditët e mbetura para vitit të ri shkollor! (së bashku me testet)